• Willy Veldhuizen Zaalvoetbaltoernooi 2019

  Zaalvoetbaltoernooi Oosterstreek barst weer los

  31 jaar zaaltoernooi Oosterstreek

  Willy Veldhuizen zaalvoetbaltoernooi

  Als het december is geworden begint het bij de meeste voetballers weer te kriebelen, want het zaalvoetbaltoernooi komt er weer aan. Op Tweede Kerstdag en 27 december wordt al weer de 31e editie gehouden van het populaire zaalvoetbaltoernooi, dat georganiseerd wordt door voetbalvereniging Oosterstreek. Aan de komende editie, die met veel spanning tegemoet gezien wordt, nemen tien clubs deel. Titelhouder Oldeholtpade is wederom van de partij. Weten ze weer met de hoofdprijs naar huis te gaan of worden ze dit jaar afgetroefd? We zullen het vanaf donderdag 26 december vanaf 13.00 uur gaan beleven en de climax vindt plaats op vrijdag 27 december 2019 in sporthal De Duker in Noordwolde.

  De deelnemende clubs zijn dit jaar: Blokzijl, Oldeholtpade 1, Oldeholtpade 2, Oldemarkt, Old Forward, Olyphia, Trinitas, VWC, FC Wolvega en het organiserende Oosterstreek. Dit jaar zullen scheidsrechters Eddy Gijzen en Meine Spitse het toernooi in goede banen proberen te leiden.

  Het zaaltoernooi werd vorig jaar gewonnen door Oldeholtpade. Gaandeweg het toernooi werd al snel duidelijk dat Oldeholtpade, Wolvega en Olyphia zouden gaan uitmaken wie de toernooiwinnaar zou worden. Lange tijd bleef het spannend, maar toen Oldeholpade zijn laatste wedstrijd tegen de enig overgebleven concurrent FC Wolvega met 2-0 wist te winnen was de toernooiwinnaar bekend. Oldeholtpade wist 8 wedstrijden te winnen, speelde één keer met 0-0 gelijk en verloor dus geen enkele keer. Het team maakte 42 doelpunten en de keeper van Oldeholtpade werd maar 7 keer gepasseerd. De strijd om plek 2 en 3 begon in de voorlaatste speelronde. In deze ronde stond de wedstrijd tussen s.v. Olyphia en FC Wolvega op het programma. De paarshemden wisten met 0-1 te winnen van concurrent Olyphia. Hierdoor wisten de Noordwoldigers zeker dat ze het toernooi niet meer konden winnen. Wel kon Olyphia nog tweede worden als FC Wolvega in de laatste wedstrijd zou verliezen van Oldeholtpade. Dit gebeurde vervolgens, waardoor Olyphia op doelsaldo beslag wist te leggen op de tweede plaats. Wolvega eindigde zodoende op de derde plaats in de eindrangschikking. Het eveneens goed presterende Oosterstreek eindigde uiteindelijk op een vierde plaats. Dit had de ploeg vooral te danken aan Jeffrey Dijkstra. Dijkstra werd uiteindelijk uitgeroepen tot beste speler van het toernooi en wist ook maar liefst 15 keer te scoren. Terwijl Oosterstreek in totaal maar 20 keer het net wist te vinden. Topscorer werd hij hier niet mee, want Stefan de Vries van toernooiwinnaar Oldeholtpade wist eveneens 15 keer te scoren. Na een spannende penalty shoot-out wist Stefan de Vries beslag te leggen op de prijs ‘Topschutter van het toernooi’. Ook wist wist hij beslag te leggen op de zilveren schoen als tweede beste speler van het toernooi. Zijn teamgenoot Peter de Vries werd uitgeroepen tot derde beste speler van het toernooi en ontving de bronzen schoen. FC Wolvega viel ook nog in de prijzen. Gelegenheidskeeper Marnix Wagenaar werd uitgeroepen tot beste keeper van het toernooi en de ‘Fair Play Award’ ging ook naar Wolvega. Zodi Bakker van Oldemarkt won de prijs voor ‘het Moment’.
  Van de 30 keer dat het Kerstzaaltoernooi tot nu toe gehouden is, moest er negen keer een andere naam in de wisselbeker gegrafeerd worden. Dertien keer ging de hoofdprijs naar een team van FC Wolvega, dat daarmee de meeste keren toernooiwinnaar werd. Zandhuizen won de beker zes keer en staat daarmee tweede in het klassement. Daarna volgen Olyphia (4x) en DIO Oosterwolde (2x). Andere toernooiwinnaars waren VOG, De Westhoek, Mildam, Oldeholtpade en Oosterstreek. De organiserende club was het sterkste in 1997, het seizoen waarin de roodwitten ook op het veld kampioen werden.