• Verslag Kerstzaalvoetbaltoernooi 2023

  Willy Veldhuizen kerstzaalvoetbaltoernooi 2023

  De 33e editie van het jaarlijkse kerstzaalvoetbaltoernooi van SSA Oosterstreek Zandhuizen is dit jaar gewonnen door voetbalvereniging De Blesse. Het toernooi werd gehouden op 26 en 27 december 2023 in sporthal ‘De Duker’ te Noordwolde. Aan het toernooi namen 10 teams deel en er werd een halve competitie gespeeld over beide dagen. 

  Gaandeweg het toernooi werd al snel duidelijk dat De Blesse, Olyphia II en VWC dit jaar zouden uitmaken wie de toernooiwinnaar zou worden. Tijdens de eerste dag van het toernooi maakte Olyphia II de meeste indruk. Alle vier de partijen werden gewonnen. Op de tweede dag van het toernooi ontbraken er enkele spelers van Olyphia II en dit resulteerde in enkele verliespunten. Hierdoor bleef het op dag twee van het toernooi lange tijd spannend, maar toen De Blesse zijn voorlaatste wedstrijd tegen de enig overgebleven concurrent VWC met 1-1 gelijkspeelde was de toernooiwinnaar bekend. De Blesse wist 6 wedstrijden te winnen en speelde driemaal gelijk. Het team maakte 23 doelpunten en de keeper werd maar 5 keer gepasseerd.

  Doordat Olyphia II zijn laatste duel met 0-1 wist te winnen van Wolvega I wisten de Noordwoldigers beslag te leggen op de tweede plaats. Doelpuntenmaker Jordi Smit wist met zijn doelpunt het 100e doelpunt van het toernooi te maken. Uiteindelijk vond VWC zich op een derde plaats terug op de ranglijst. Dit had de ploeg met name te danken aan het sterkte collectieve presteren. Jordi Krikke, al jaren van de partij tijdens het zaaltoernooi, maakte veelal het verschil voor de ploeg uit Munnekeburen. Oldeholtpade, toernooiwinnaar in de laatste twee edities voor de coronapandemie, speelde een degelijk toernooi en werd ditmaal vierde. Dit had de ploeg met name te danken aan gelegenheidskeeper Marcel Lochies. Lochies, normaal gesproken veldspeler, werd slechts eenmaal gepasseerd en was de minst gepasseerde keeper van het toernooi. 

  Naast de prijzen voor de verenigingen werden er ook weer individuele prijzen toegekend door de organisatie van het toernooi. Daan Mars van De Blesse werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Hiermee pakte hij de dubbel ‘Beste speler en Topschutter van het Toernooi’. Tweede speler van het toernooi was Jordi Krikke van VWC. Als derde speler van het toernooi werd Jeroen Hulzinga van toernooiwinnaar De Blesse aangewezen. Keeper Marcel Lochies van Oldeholtpade werd uitgeroepen tot beste keeper van het toernooi. Olyphia II viel ook in de prijzen, want Jordy Smit was de maker van het honderdste doelpunt van het toernooi. Zodoende won Olyphia II een schaal bittergarnituur. Robbert Bron van VWC won de prijs voor ‘Het Moment van het toernooi’. 

  De wedstrijden stonden dit jaar onder leiding van scheidsrechters Meine Spitse, Renaldo Koopman en Berry Oosterhof. De leidsmannen zorgden voor een sportief verlopen toernooi. Tot slot werd VWC uitgeroepen tot meest sportieve ploeg en wist beslag te leggen op de ‘Fair Play Award’.

  Klassement:

  1. De Blesse 9-21;
  2. Olyphia II 1 9-20;
  3. VWC 9-20;
  4. Oldeholtpade 9-19;
  5. Trinitas 9-14; 
  6. Wolvega II 9-9;
  7. Olyphia I 9-9;
  8. Wolvega I  9-5;
  9. Old Forward 9-5;
  10. Oosterstreek Zandhuizen 9-3