• Oosterstreek VR1: Meer doelpunten als huizen

  Je denkt van tevoren, het wordt wel een beetje krap aan deze zaterdag. Het vroege tijdstip van 12:30u, een paar niet aanwezig (Leakna, Rommy, Douwina, Esmee en Lisa), en de jongere dames later, net aan dus. Door hun eigen wedstrijd van de JO15-1 zouden Iris, Britt en Aymé pas in de rust komen. Hoewel we nog even ongerust waren toen een auto van de radar verdween onderweg naar Zevenhuizen, dook deze witte mercedes toch weer op bij aankomst. We konden compleet aan de wedstrijd beginnen: Cynthia, Lotte, Romana, Jildou, Anette, Noa, Anniek, Malissa, Eva, Marjolein en Melanie verschenen aan de aftrap. Chantal nam plaats op de reservebank. Eerst maar even zien of we een scheidsrechter zouden hebben die te pruimen was vandaag.

  Het begon voortvarend, binnen 2 minuten ging Melanie die met een steekpass was weggestuurd op de keeper af en kon geduldig tussen de benen door de 0-1 op het scorebord zetten. Pffffviev, da’s een lekkere vliegende start. En de 0-2 liet niet lang meer op zich wachten. In de 7e minuut was het Melanie die dacht, waar er een in kan moet twee ook kunnen, en boem, 0-2. Daarna speelde de wedstrijd zich wat meer op het middenveld af waar Oosterstreek zich liet verleiden om eigenlijk met iets te veel man voor de bal te spelen en Zevenhuizen een paar keer de ruimte tussendoor vond. Overigens zonder dat Zevenhuizen echt gevaarlijk werd, 1x een schot op doel van de verkleumende Cynthia. Eva had inmiddels het bloed aan de benen door in de prikkelende bossage haar been open te halen om een bal voor de corner op te halen. Hoewel erom gevraagd werd, werd de reservebal niet gegeven. In de 33e minuut dan ook een uitbraak van Zevenhuizen waar de uitkomende Cynthia even geen antwoord op had. Jildou deed nog een uiterste poging om de langzaam op doel rollende bal uit het doel te werken. Helaas lukte dit niet en gleed ze met de bal het doel in. Daar waar ze zo graag een keer in het rood van Oosterstreek wilde scoren, 1-2. Zou het dan toch spannend gaan worden?
  Nee, het was het signaal om toch weer wat attenter te gaan voetballen. Binnen 2 minuten lag de bal er aan de andere kant weer in. Waar Eva probeerde op doel te schieten, de bal bij Marjolein kwam, die de bal niet ook niet in doel kreeg en Anniek dat dan maar wel deed, 1-3.. Na nog eens 5 minuten was het Jildou die de ruimte zag, Eva wegstuurde, Eva ervandoor kon gaan en voor de keepster geen fout maakte, 1-4. Een minuut voor rust werd het nog erger voor Zevenhuizen, de keepster trapte de bal bij een achterbal richting Eva, die zag de keepster gelijk te ver voor haar doel staan en stifte de bal van afstand over haar heen, 1-5.
  Dit was ook de ruststand.

  Door de coach werden nog wat tactische aanwijzingen gegeven om even wat puntjes op de i te zetten. Malissa deed ondertussen nog het aanbod dat ze een rondje zou geven als de 10 gehaald zou worden. De wissels voor de 2e helft waren inmiddels ook gearriveerd, super dat deze moeite genomen wordt. In de rust werd Romana gewisseld voor Iris. Eva een mooie kinderpleister op de beenwond gekregen inmiddels. Voor de rest nog ongewijzigd weer het veld op voor de 2e helft.

  En in de minuut van de aftrap lag de 1-6 al weer in het doel. Eva had besloten haar doelpuntentotaal wat op te vijzelen vandaag. Marjolein stuurde Eva weg over links en Eva liet deze kans niet onbenut, keurig afrondend. Als de tegenstander nog de illusie had wat in de 2e helft terug te doen lag dit nu in gruzelementen. Op een paar kleine kansjes na werdhet even wat rustiger voor het doel van Zevenhuizen. Na 10 minuten in de 2e helft wilde Anette niet onder doen voor Marjolein en stuurt ook Eva weg over links. En ook nu rond Eva weer af en is het inmiddels 1-7. Zeven goals inmiddels gemaakt in en tegen Zevenhuizen. Het verdere wisselen kon beginnen. Na een klein kwartier Britt in het veld voor Malissa, die ooit eens 10 minuten voor Oosterstreek tegen Staphorst had gemaakt en dit nu verzesvoudigde. Aan de andere kant verliet Noa het veld voor Aymé. Daarna golfde het spel wat meer heen en weer maar werd het niet echt gevaarlijk voor het doel bij Oosterstreek. De laatste wissel in de 75e minuut bracht weer wat leven in de brouwerij. Chantal kwam in het veld voor Melanie. Chantal wilde het niet bij een zevenklapper laten. Binnen een minuut nadat ze in het veld stond promoveerde Chantal een hoge voorzet van Eva tot doelpunt met een rake kopstoot, 1-8.
  Zes minuten later wilde Chantal Eva weer bedanken voor de eerder voorzet en stelde met haar streekpass Eva weer in staat de 1-9 binnen te werken. Malissa werd inmiddels al wat nerveus omdat de 10 nu toch echt in zicht kwam. En in de 85e minuut was daar ook de 1-10. Twee schoten werden door de keepster gepareerd en de bal kwam voor de voeten van uitgerekend Jildou, haar hoog ingebrachte bal viel tussen de uitgestoken handen van de keepster en de lat in het doel. Eindelijk (in het goede doel) gescoord in het shirt van Oosterstreek. Deze 1-10 is ook de eindstand. Iedereen weer hard gewerkt en gebikkeld, super. Nu 2 dagen herstellen en dan weer op weg naar de avondwedstrijd van woensdag. Om 20:00 uur wordt er weer afgetrapt in Oosterstreek tegen WTTC VR2.

  Top dames!