• Oosterstreek VR1 laat de punten in Drachten

  Door diverse redenen wat minder speelsters als de vorige wedstrijden. Eva, Jildou, Esmee, Douwina, Noa en Leakna ontbraken bij de speelsters, coach Max eveneens afwezig. Verder had iedereen vandaag zijn voetbalschoenen mee, dus mooi vlot vertrekken,om dan bij aankomst te horen dat ook vandaag de wedstrijd weer omgewisseld was naar het kunstgras. Balen, en dan de warming-up eerst moeten doen op een knollenveld. Het zonnetje erbij maakte het ook nog eens lekker warm…

  Cynthia, Romana, Marjolein, Lisa, Lotte, Aymé, Rommy, Anniek, Britt, Chantal en Melanie startten vandaag in een 4-4-2 opstelling met een ruit op het middenveld. Kunstgras, warmte en een tegenstander (flinke mond vol: ST Drachten/DrachtsterBoys/Boornbergum ‘80 VR2 dus maar kortweg DDBB) die veelvuldig de diepte zocht. Flink aanpoten en zweten dus.

  Na 10 minuten was het raak voor DDBB, aanvankelijk werd de bal gepareerd door Cynthia, daarna bracht de paal redding maar de derde poging ging er toch in, 1-0. Maar waren we eerder ook niet op een 1-0 achterstand gekomen?
  En de kansen kwamen er voor o.a. Melanie en Rommy. Helaas onzuiver of te zacht. Maar nog tijd genoeg. Dus mooi niet. Want een flipperkastduel op het middenveld zorgde er voor dat de bal via een speelsters van DDBB per abuis naar voren stuiterde, een speelster van DDBB met een vleugje buitenspel vertrok en zij de 2-0 binnenschoot in minuut 33. Dat was een stand die we nog niet kenden dit seizoen. Chantal wisselde inmiddels voor het doelpuntenkanon Iris. Zou het haar weer lukken?
  DDBB wilde niet bepaald meewerken en ontsnapte in de 39e minuut aan de rechterkant, de voorzet kon niet worden weggewerkt en kon door DDBB worden binnen gewerkt, 3-0, tevens de ruststand.

  Een beetje timide in de kleedkamer, dus de moed er weer in krijgen. Rommy die eigenlijk naar Heerenveen zou gaan, besloot toch door te voetballen, super. De rust duurde ook wat langer dan normaal. Oosterstreek werd niet opgehaald door de scheidsrechter. Uiteindelijk maar naar het veld gegaan waar iedereen al stond te wachten.

  Anette nam de plek van Romana over en de 2 voorwaartsen hadden de opdracht iets breder uit elkaar te spelen zodat de beide middenvelders aan de zijkanten een aanspeelpunt naar voren hadden. Er zat in de tweede helft dan ook wat meer voetbal in. Er kwamen meer kansjes voor Oosterstreek. Maar uit het niets scoorde DDBB vanuit een cormer met een goede kopbal. Jammer, jammer.
  In de 77e minuut dan eindelijk het doelpunt van Oosterstreek. Na goed doorgaan stonden de speelsters van DDBB een beetje stil en te schreeuwen om hands, Melanie rondde intussen koel af. Het vermeende hands werd door de uitstekend fluitende scheidsrechter (misschien zou Lodewijk eens bij hem langs kunnen voor bijscholing) beoordeeld als schouder. Doelpunt en daarmee 4-1.
  De wedstrijd ging ondertussen naar het einde toe, andere kansjes wilden er maar niet in voor Oosterstreek. De tong hing bij de meeste dames inmiddels op de schoenen en de accu’s raakten leeg. De scheidsrechter wilde na minuut 90 echter nog niet stoppen, hij had ‘t naar zijn zin. En helaas, in blessuretijd wist DDBB nog een keer te ontsnappen en was er geen antwoord op het schot, 5-1. Na 5 minuten blessuretijd was het dan klaar.

  De 1e nederlaag van dit seizoen, maar ook dat hoort er bij en is sport. Er komen nog veel meer wedstrijden. Hard gewerkt door iedereen, niemand uitgezonderd, soms is het even niet anders. Even treuren mag, en dan weer lachend en met plezier naar de volgende wedstrijd. Deze groep; het is een mooi stel!

  Tot volgende week!

  Harm, bedankt voor het vlaggen!