• Olde Veste wint Kerstzaalvoetbaltoernooi overtuigend

  Willy Veldhuizen zaalvoetbaltoernooi v.v. Oosterstreek

  De 32e editie van het jaarlijkse kerstzaalvoetbaltoernooi van VV Oosterstreek is dit jaar gewonnen door Olde Veste. Het toernooi werd gehouden op 26 en 27 december 2022 in sporthal ‘De Duker’ te Noordwolde. Aan het toernooi namen 9 teams deel en er werd een halve competitie gespeeld over beide dagen.

  Gaandeweg het toernooi werd al snel duidelijk dat Olde Veste de te kloppen ploeg zou zijn. Op de eerste dag wist ploeg viermaal met ruime cijfers te winnen. Dit had Olde Veste met name te danken aan uitblinkers Hessel Eikelboom en Jeffrey Dijkstra. Op de tweede dag ontbrak Eikelboom bij Olde Veste, maar dat leek de Steenwijkers niet te deren, want ze wisten weer viermaal met ruime cijfers te winnen. Olde Veste werd hiermee ongeslagen kampioen. Het team maakte 40 doelpunten en de keeper werd maar 2 keer gepasseerd. Jeffrey Dijkstra wist meer dan de helft van de doelpunten te maken en werd met 21 doelpunten topscorer van het toernooi. Jorn Eijer van het eveneens goed presterende Olyphia eindigde met 8 doelpunten op een tweede plaats. Op de derde plaats eindigde junior Robin de Jong van Wolvega. Hij wist 6 maal het net te vinden terwijl hij alleen dag 2 meedeed.

  Zoals gezegd werd Olde Veste onbedreigd kampioen, maar de strijd om de overige podiumplaatsen was zeer spannend te noemen. Lang streden Olyphia I, Trinitas, Wolvega, VWC en Oldeholtpade om de tweede en derde plek. Olyphia I bleek de langste adem te hebben. Door een goede tweede dag wist de ploeg uit Noordwolde beslag te leggen op de tweede plaats. Trinitas wist uiteindelijk derde te worden. Uitredend kampioen Oldeholtpade wist een goede eerste dag geen goed vervolg te geven en eindigde dit jaar op een zesde plaats in de eindrangschikking. Het organiserende Oosterstreek kende een mooi slot van het toernooi door twee overwinningen en eindigde op een zevende plaats.

  Naast de prijzen voor de verenigingen werden er ook weer individuele prijzen toegekend door de organisatie van het toernooi. Jeffrey Dijkstra van Olde Veste werd net als in 2019 uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Hiermee pakte hij wederom de dubbel ‘Beste speler en Topschutter van het Toernooi’. Tweede speler van het toernooi was junior Max Kroon van Olyphia I. Hij speelde een ijzersterk toernooi en lijkt een mooie toekomst te hebben. Als derde speler van het toernooi werd Bas de Vries van toernooiwinnaar Olde Veste aangewezen. Keeper Lesley Prinsen van Olyphia I werd uitgeroepen tot beste keeper van het toernooi. Olyphia II viel ook in de prijzen, want Julian Boers was de maker van het honderdste doelpunt van het toernooi. Zodoende won Olyphia II een schaal bittergarnituur. Erik de Vries van Oldeholtpade won de prijs voor ‘Het Moment van het toernooi’. Hij wist enkele seconden voor het eindsignaal met een kopbal te scoren. Hierdoor boog hij een 1-2 achterstand om in een 3-2 overwinning, want een kopbal telt voor twee doelpunten.

  De wedstrijden stonden dit jaar wederom onder leiding van scheidsrechters Eddy Gijzen en Meine Spitse. De twee leidsmannen waren op beide dagen actief en zorgden voor een sportief verlopen toernooi. Blokzijl werd uitgeroepen tot meest sportieve ploeg en wist beslag te leggen op de ‘Fair Play Award’.

  Klassement:

  1. Olde Veste 8-24 2. Olyphia I 1 8-19; 3. Trinitas 8-16; 4. Wolvega 8-12; 5. VWC 8-10; 6. Oldeholtpade 8-10; 7. Oosterstreek 8-6; 8. Olyphia II 8-5; 9. Blokzijl 8-2.