• Willy Veldhuizen zaalvoetbaltoernooi van v.v. Oosterstreek afgelast vanwege coronavirus

  Willy Veldhuizen zaalvoetbaltoernooi van v.v. Oosterstreek afgelast vanwege coronavirus

  Met pijn in het hart maakt de organisatie van het jaarlijks terugkerende Willy Veldhuizen zaalvoetbaltoernooi bekend dat de 32e editie van het zaaltoernooi op 26 en 27 december niet door gaat vanwege corona. Er werd al langere tijd getwijfeld over het wel of niet doorgaan van het toernooi, maar na de meest recente, verscherpte maatregelen van het kabinet werd de knoop doorgehakt. 

  Volgens de organisatie is het niet verantwoord het toernooi in de huidige vorm door te laten gaan. De huidige editie wordt doorgeschoven naar volgend jaar. Het is de eerste keer in de 32 jaar oude geschiedenis van het zaaltoernooi van v.v. Oosterstreek dat het evenement in sporthal de Duker geen doorgang vindt.

  De organisatie had vlak na de zomervakantie goede hoop dat het zaaltoernooi eventueel nog georganiseerd kon worden. Al dan niet in een aangepaste vorm. Helaas moest v.v. Oosterstreek in de afgelopen weken constateren dat er helaas sprake is van een tweede corona golf, waarvan het nog uiterst onzeker is hoe lang het gaat duren voordat alles weer ‘normaal’ wordt. 

  Op dit moment mag er zelfs helemaal niet in teamverband gesport worden door volwassenen. Daarnaast ligt de situatie bij binnensporten nog gevoeliger dan bij buitensporten. Indien er eind december wel weer gevoetbald zou mogen worden dan zou dit volgens strenge richtlijnen moeten gebeuren.

  Zeer waarschijnlijk zouden er geen toeschouwers bij het kerstzaaltoernooi aanwezig mogen zijn. Een editie zonder publiek was ook geen echte optie voor de organisatie. Daarom acht de organisatie het niet verantwoord en ook niet haalbaar om dit jaar het jaarlijks terugkerende zaaltoernooi te organiseren. Hopelijk zijn we eind volgend jaar van het coronavirus verlost, want dan organiseert v.v. Oosterstreek zeker de 32e editie van het Willy Veldhuizen zaalvoetbaltoernooi.