• Kerstzaalvoetbaltoernooi 2023

  Zaalvoetbaltoernooi Oosterstreek barst weer los

  33 jaar zaalvoetballen tijdens de Kerstdagen

  ‘Willy Veldhuizen Kerstzaalvoetbaltoernooi’

  Als het december is geworden begint het bij de meeste voetballers weer te kriebelen, want het zaalvoetbaltoernooi komt er weer aan. Op Tweede Kerstdag en 27 december wordt alweer de 33e editie gehouden van het populaire zaalvoetbaltoernooi, dat georganiseerd wordt door voetbalvereniging Oosterstreek. Aan de komende editie, die met veel spanning tegemoet gezien wordt, nemen acht clubs deel met in totaal tien teams. Titelhouder Olde Veste is dit jaar niet van de partij. Welke vereniging weet er dit jaar met de hoofdprijs vandoor te gaan? We zullen het dinsdag 26 december vanaf 13.30 uur gaan beleven en de climax vindt plaats op woensdag 27 december 2023 in sporthal De Duker te Noordwolde.

  De deelnemende clubs zijn dit jaar: De Blesse, Oldeholtpade, Olde Forward, Olyphia 1,  Olyphia 2, Trinitas, VWC, FC Wolvega 1, FC Wolvega 2 en het organiserende SSA Oosterstreek - Zandhuizen. Dit jaar zullen scheidsrechters Meine Spitse, Renaldo Koopman en Berry Oosterhof het toernooi in goede banen proberen te leiden.

  De laatste editie van het zaalvoetbaltoernooi werd in december 2022 gewonnen door Olde Veste. Gaandeweg het toernooi werd al snel duidelijk dat de Steenwijkers de te kloppen ploeg zouden zijn. Uiteindelijk wist Olde Veste alle wedstrijden winnend af te sluiten en werd hiermee ongeslagen kampioen. De strijd om de overige podiumplaatsen was zeer spannend te noemen. Tijdens de laatste speelronde bleek Olyphia 1 de langste adem te hebben. Door een goede tweede dag wist de ploeg uit Noordwolde beslag te leggen op de tweede plaats. Trinitas wist uiteindelijk derde te worden. 

  Naast de prijzen voor de verenigingen werden er ook weer individuele prijzen toegekend door de organisatie van het toernooi. Jeffrey Dijkstra van Olde Veste werd net als in 2019 uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Hiermee pakte hij wederom de dubbel ‘Beste speler en Topschutter van het Toernooi’. Tweede speler van het toernooi was junior Max Kroon van Olyphia 1. Hij speelde een ijzersterk toernooi en lijkt een mooie toekomst te hebben. Als derde speler van het toernooi werd Bas de Vries van toernooiwinnaar Olde Veste aangewezen. Keeper Lesley Prinsen van Olyphia 1 werd uitgeroepen tot beste keeper van het toernooi. Olyphia 2 viel ook in de prijzen, want Julian Boers was de maker van het honderdste doelpunt van het toernooi. Erik de Vries van Oldeholtpade won de prijs voor ‘Het Moment van het toernooi’. Hij wist enkele seconden voor het eindsignaal met een kopbal te scoren. Hierdoor boog hij een 1-2 achterstand om in een 3-2 overwinning, want een kopbal telt voor twee doelpunten. Blokzijl werd uitgeroepen tot meest sportieve ploeg en wist beslag te leggen op de ‘Fair Play Award’.

  Van de 32 keer dat het Kerstzaaltoernooi tot nu toe gehouden is, moest er tien keer een andere naam in de wisselbeker gegrafeerd worden.  Dertien keer ging de hoofdprijs naar een team van FC Wolvega, dat daarmee de meeste keren toernooiwinnaar werd. Zandhuizen won de beker zes keer en staat daarmee tweede in het klassement. Daarna volgen Olyphia (4x) en DIO Oosterwolde en Oldeholtpade (2x). Andere toernooiwinnaars waren VOG, De Westhoek, Mildam, Olde Veste en Oosterstreek. De organiserende club was het sterkst in 1997, het seizoen waarin de roodwitten ook op het veld kampioen werden.