• 3 punten na spannende wedstrijd

  Woensdagavond stond de verplaatste wedstrijd tegen SJO WTTC VR2 op het programma. De tegenstander stond voor de wedstrijd boven Oosterstreek op de ranglijst. Er was dus wat te halen vandaag.

  Oostertreek had niet de beschikking over Leakna (geblesseerd), Lisa, Jildou (ziek), Anniek, Esmee, Aymé en Malissa.
  Aan de aftrap verschenen Cynthia, Lotte, Romana, Douwina, Anette, Marjolein, Noa, Nienke, Rommy, Eva en Iris. Op de bank Britt, Chantal en Melanie.

  Voor de wedstrijd nog even de warming-up gedaan waarbij de dames hun nieuwe en eigen inloopshirts aan hadden. Verder zijn ze nog in afwachting van de nieuwe tenues.

  Op het net geprikte veld onder het volle kunstlicht werd de bal door WTTC aan het rollen gebracht. De eerste 10 minuten drong WTTC aan. De dames van Oosterstreek hadden nog even moeite met afstemmen en de positie goed invullen. Tot grote kansen leidde het niet. Het was Oostertreek die de eerste wel heel grote kans leek te krijgen. Nienke draaide na deze 10 minuten in het strafschopgebied weg bij haar tegenstandster die al een sliding had ingezet. Nienke werd vol geraakt en scheidsrechter Geert van Helden legde de bal op de stip.
  Marjolein ging achter de bal staan maar nam deze penalty niet zo feilloos als de vorige. Ruim over het doel. Oi oi!
  Oosterstreek bleef de aanval zoeken en met mooie combinaties werd er telkenmale naar het strafschopgebied van WTTC gevoetbald. In de 16e minuut weer een aanval van Oosterstreek. De bal werd verspeeld en door Oosterstreek werd niet goed gereageerd in de omschakeling. Direct uit de pass achteruit kwam een speelster van WTTC vrij, net achter de verdediging van Oosterstreek. Vanaf afstand schoot zij de bal over Cynthia, die hier niet op gerekend had, in het doel, 0-1. Verdorie, dit was toch even geheel tegen de verhouding in.

  Oosterstreek moest zich even herpakken. Langzaam golfden de aanvallen weer richting het doel van WTTC. Na een goede 20 minuten onderschepte Eva de bal bij de middenlijn, speelde zich een weg vrij naar de keepster, had ook wat geluk dat onderweg de bal bij het passeren via de voet van de tegenstandster toch met haar mee kwam en faalde alleen voor de keepster niet, 1-1.

  Oosterstreek probeerde voor rust nog wat te forceren maar de ballen belandden naast het doel of in de handen van de keepster. In de rust tijd voor Melanie zich warm te lopen, zij zou in het veld komen voor Iris. Verder werd iedereen nog bewust gemaakt na rust scherp te beginnen. Niet inkakken na rust.

  Oostertreek viel aan, enkele wat grote kansen maar het lukte niet de keepster te passeren. WTTC werd intussen ver van het doel van Oosterstreek gehouden. Bijna halverwege de 2e helft, als je min of meer gaat denken dat het wel eens op gelijkspel uit kan draaien, frommelden Marjolein en Eva zich vanaf het middenveld met diverse een-tweetjes door de verdediging, gaf Marjolein het laatste tikje richting Eva en maakte Eva haar tweede van de avond, 2-1. Het sein voor WTTC er op alle fronten een schepje bovenop te doen. Meer praten tegen de scheidsrechter, meer praten sowieso in het veld en fysiek alles voler tegen aan gooien.

  Het was echter een genot om te zien hoe iedereen zich verweerde tegen al dat geweld. Slidings, voor de man blijven komen, voor en achter zijn. Inzet ten overvloede. WTTC drong aan, kreeg diverse corners die wel redelijk gevaarlijk waren. Het meest gevaarlijke was echter een schot van buiten de zestien toen men een vergelijkbaar doelpunt als de eerste wilde maken. Deze keer was Cynthia paraat en werkte bal uit de kruising ot corner.
  In de 84e minuut verving Chantal nog Eva, zij gooide er gelijk ook even wat power in. Aan de stand veranderde niets meer. WTTC was het niet eens met het affluiten van de wedstrijd.

  Het kan tegen iedereen afzonderlijk gezegd worden, Good Game, Good Game, Good Game, 14 keer in totaal. Niemand heeft verzaakt vandaag en alles gegeven. Moe maar voldaan naar de kleedkamer. Even 2 dagen rust, zaterdag wacht de volgende topper alweer.

  Na 7 wedstrijden 14 punten, mooi resultaat.