• 29e Kerstzaalvoetbaltoernooi gaat los...

  29 jaar zaaltoernooi Oosterstreek

  Zaalvoetbaltoernooi Oosterstreek barst weer los

  Als het december is geworden begint het bij de meeste voetballers weer te kriebelen, want het Kerstzaalvoetbaltoernooi komt er weer aan. Op Tweede Kerstdag en 27 december wordt al weer de 29e editie gehouden van het populaire zaalvoetbaltoernooi, dat georganiseerd wordt door voetbalvereniging Oosterstreek. Aan de komende editie, die met veel spanning tegemoet gezien wordt, nemen wederom elf clubs deel. Lukt het een ploeg om titelhouder FC Wolvega eindelijk eens van de troon te stoten of slagen de paarshemden erin om het toernooi, voor de zevende keer op rij, op hun naam te schrijven? We zullen het vanaf dinsdag 26 december vanaf 13.00 uur gaan beleven en de climax vindt plaats op woensdag 27 december 2017 in sporthal De Duker in Noordwolde. 

  Opmerkelijk is het feit dat er de afgelopen jaren bij de deelnemende clubs maar weinig mutaties zijn geweest. Dat geeft aan dat de deelnemende clubs veel plezier aan het zaalvoetbaltoernooi beleven en dat er niet gauw afgezegd wordt. Het feit dat het geen probleem was om voldoende deelnemende clubs te krijgen geeft maar weer aan dat het Kerstzaalvoetbaltoernooi na 29 jaar nog altijd springlevend is. Een mooi compliment voor de organisatie van het zaalvoetbaltoernooi.

  De deelnemende clubs zijn dit jaar: Olyphia, Trinitas, Zandhuizen, Oldeholtpade, VWC,FC Wolvega, FC Oldemarkt, Willemsoord, Blokzijl, Mildam en het organiserende Oosterstreek. Ook was het dit jaar opnieuw geen enkel probleem om voldoende scheidsrechters bereid te vinden de wedstrijden te leiden. Dit jaar zullen Toon Roffelsen (Noordwolde), Henk Boland (Darp) en Eddy Gijzen (Meppel) het toernooi in goede banen proberen te leiden.

  Het zaaltoernooi werd vorig jaar gewonnen door FC Wolvega. De paarshemden hadden in hun laatste wedstrijd tegen de groenhemden genoeg aan een 0-0 gelijkspel om het toernooi voor de zevende keer op rij te winnen. Het verassend sterk presterende Zandhuizen maakten het podium compleet. Dit had de ploeg vooral te danken aan Alfo Flobbe. Hij wist namelijk twee individuele prijzen in de wacht te slepen. Flobbe werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi en werd met 10 doelpunten ook topscorer van het toernooi. Olyphia viel ook individueel in de prijzen. Keeper Christiaan van der Zande werd voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot beste keeper van het toernooi en Remon Hankel was de maker van het 100ste doelpunt. Peter Hoekstra van Mildam won de prijs voor ‘het Moment’. De keeper wist een doelpunt te maken.

  Van de 28 keer dat het Kerstzaaltoernooi tot nu toe gehouden is, moest er zeven keer een andere naam in de wisselbeker gegrafeerd worden.  Dertien keer ging de hoofdprijs naar een team van FC Wolvega, dat daarmee de meeste keren toernooiwinnaar werd. Zandhuizen won de beker zes keer en staat daarmee tweede in het klassement. Daarna volgen Olyphia (4x) en DIO Oosterwolde (2x). Andere toernooiwinnaars waren VOG, De Westhoek en Oosterstreek. De organiserende club was het sterkste in 1997, het seizoen waarin de roodwitten ook op het veld kampioen werden.